BRIGHT & SPRINGLIKE SODA BAR

(BLOGIYHTEISTYÖ)

Rakastan sihiseviä ja suhisevia juomia. Kun tarjoutui mahdollisuus luoda oma Soda Bar oli siihen ilo tarttua. Tiesin heti, että haluan luoda keväisen, raikkaan ja pirtsakan soda barin ystävilleni. Tein saman Soda Barin itse asiassa kahteen kertaan. Ensin ystäväni lapsen ristiäisiin ja toisen kerran ystävilleni kotona. Näin jo kahden soda barin luoneena jaan muutaman käytännön vinkin Soda Barin luomiseen. 

Ensin kuitenkin muutama sananen valitsemastani tyylistä ja koristeluista tekemälleni soda barille. Mielessäni oli selkeä visio keväisestä ja pirtsakasta Soda Barista. Sellaisesta mikä saa hyvälle tuulelle heti kun sen näkee. Idean pohjalla oli keltainen Sodastream Play-laite*. Värimaailmana mietin hempeää mutta silti raikasta tropiikkia; heleää keltaista, verigreipin vaaleanpunaista, kirpsakkaa oranssia, raikasta vihreää ja valkoista muutamalla mustalla pisteellä terävöitettynä. Kivat juomanimilappuset pulloihin syntyivät helposti valkoisesta pahvista, liimasta ja kultahileestä. Lasivalikoiman yhdistelin omista kaapeista löytyvistä laseista ja kierrätyskeskuksesta ostetuista laseista. Kierrätyskeskuksien hinnat kun ovat yleensä moiselle lasitavaralle kovin kohtuulliset - niissä mitä itse valitsin oli joku ale ja niille taisi jäädä hintaa 20 senttiä kipale. Siinä on muovimukinkaan vaikea kilpailla hinnalla.

Olin jo matkalla pöytäliina- ja kehysostoksille, että saan kivan pohjan kattaukselle ja jonkinmoisiin kehyksiin muutaman drinkkiesimerkin kunnes yhtäkkiä mieleeni pulpahti kaitaliinamainen ratkaisu paperista. Paikallisesta askartelukaupasta löytyi kuin löytyikin rullallinen paperia ja ohutta puurimaa, josta sai rakennettua visioni kaltaisen menun/pöytäliinan. Paperiin on helppo rustata erilaisia drinkkiohjeita tai vaikkapa soda bar -nimen. Jos tällaista ratkaisua meinaat kokeilla niin paperin päätyihin kannattaa kiinnittää ohut puurima tai muut painot, jotta paperi ei käperry liikaa ja pysyy suorana. Lisää inspistä visuaalisuuteen voi hakea Pinterestin mahtavasta maailmasta, itse keräilen Pinterestiin Let's Party -boardiini erilaisia juhlakoristeluidiksiä, kurkkaa ne TÄÄLTÄ.

Tässä jakoon hyväksi todetut kuplivat juomat, jotka meillä oli käytössä:

TWISTED LEMONADE

KURKKU-LIME VESI

 • Hiilihapotettua vettä
 • Kurkkuviipaleita
 • Limelohkoja

VERIGREIPPI IHANUUS

GINGER LEMONADE

 

VINKKEJÄ SODA BARIN TEKEMISEEN

 • Valitse Soda Barille teema tai värimaailma ja hanki siihen sopivia koristeita, astioita, serviettejä, laseja, kukkia, hedelmiä yms.
 • Kerää hauska setti juomalaseja esimerkiksi kierrätyskeskuksista tai kirpputoreilta
 • Suunnittele Soda Bar pöytä siten, että juomien kasaus tapahtuu loogisessa järjestyksessä (lasit > juomavaihtoehdot > jääpalat/hedelmät > koristeet)
 • Kukat tuovat eloa somistukseen. Osta väreihin sopivia leikkokukkia ja sommittele oma kimppu. 
 • Mieti etukäteen erilaisia juomayhdistelmävaihtoehtoja ja hanki virvoitusjuoma- ja makutiivisteitä sekä niihin sopivia hedelmiä, marjoja ja yrttejä. Kirjaa pari juomavaihtoehtoa johonkin nähtäville, josta ottaa mallia / ideoita drinkkien rakentamiseen. 
 • Varaa tovi aikaa kuplajuomien valmistamiseen ja varaa niille vierasmäärään sopiva määrä pulloja/kannuja. Korkillisissa pulloissa hiilihapot säilyvät juomissa pisimpään. Merkitse pulloihin / kannuihin mitä makua kussakin on. 
 • Jos tarjoat jääpaloja, muista valmistaa ne edellisenä iltana ja mieti valmiiksi niiden kuljetus / säilytys juhlapaikalle. Jääpalamuotteihin voi sujauttaa yrttejä, marjoja tai vaikka karkkiväriä sekaan ja tehdä näin erilaisiin teemoihin sopivia jääpaloja. Jos käytät marjoja tai muita paloja, täytä ensin jääpalamuotit puoleen väliin asti vedellä ja tiputtele muotteihin marjat tai muut palat ja anna jääpalojen jäätyä tovi. Lisää sen jälkeen vielä vettä siten, että jääpalamuotit täyttyvät kokonaan. Näin marjat eivät jää kellumaan jääpalan yläosaan vaan jäävät kokonaan jään sisään. 
 • Käytä suunnittelemasi Soda Bar pariin otteeseen - samalla vaivalla paljon iloa moneen menoon!

*tuote/palvelu on saatu ilmaiseksi bloginäkyvyyttä vastaan.

Lopuksi vielä aiheeseen liittyen pari kivaa skabaa: 

SODASTREAM PLAY-LAITTEEN ARVONTA & KESÄKISA

Play-laitteen arvonta
Saan ilokseni myös arpoa yhden Sodastream Play-laitteen, hiilidioksidipullon ja 3 pakettia SodaStream Caps-juomakapseleita. Osallistu arvontaan jättämällä kommentti tähän postaukseen, jossa kerrot minkä värisen Play-laitteen haluaisit. Katso värivaihtoehdot TÄÄLTÄ. Voittaja arvotaan 3.5.2015. Pidäthän huolen, että jätät kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi tai nimimerkilläsi on linkki blogiisi, josta sähköpostiosoite löytyy. HUOM! KOMMENTOINTI EI VÄLTTÄMÄTTÄ TOIMI KAIKILLA MOBIILILAITTEILLA. Kommenttisi tulisi ilmestyä heti näkyviin, eli tiedät heti onko kommenttisi tullut perille. 

SodaStreamin kesäkisa
SodaStream Soda Bar reissaa kesällä suomalaisten juhlissa. Pirteään kesäkisaan voi osallistua 30.3.–17.5. välisenä aikana SodaStreamin Facebook-sivuilla TÄÄLLÄ. Pääpalkintona kolmelle juhlan järjestäjälle oma SodaStream Soda Bar lisukkeineen juhliin ja yhdeksälle SodaStreamin juhlasetti. Juhlat on järjestettävä ajalla 30.5.–30.7.2015.

Onnea skaboihin ja eikun soda bareja suunnittelemaan! On nimittäin kivaa puuhaa! 

 

BRIEFLY IN ENGLISH

I got a chance to create a soda bar and was more than glad to do so - it was such a fun project! I wanted to make a soda bar which is bright and springlike so that's what I did. The yellow Sodastream Play machine was my main inspiration.