PLACE TO SEE: KENKÄVERO

Lähellä Mikkelin keskustaa on paikka nimeltä Kenkävero. Nimi on vähän hassu ja sen perusteella voi olla hankala arvata millaisesta paikasta on kyse. Kenkävero on pappilamiljöö, jossa on mm. Suomen suurin pappilan päärakennus, käsi- ja taideteollisuusnäyttelyitä, käsityöläisten verstasmyymälä, ravintola, leipomo ja kaunis puutarha. Kenkäveron historia ulottuu yli 550 vuoden taakse. Viimeisen kerran se toimi pappilana 1969 ja nykyään toimii restauroituna elämyspaikkana.

Olen käynyt Kenkäverossa kerran aiemminkin, mutta oli oikein mukava päästä fiilistelämään tuonne uudemman kerran bloggariporukalla. Kenkävero visiitti oli osa meidän Kesäkemuja, joista juttua TÄÄLLÄ. Voin suositella pappilassa rieskaa munavoilla, suussa sulavaa juustokakkua ja etenkin Kenkäveron omaa toffeeta, jota voi ostaa kotiinkin Leivintuvan myymälästä. Na-mi!

Eli jos liikut Mikkelin suunnalla, ota stoppi Kenkäverossa!


BRIEFLY IN ENGLISH

In Mikkeli, Finland there is a place called Kenkävero. It is a tourirs attraction which prides itself on having the biggest and most beautiful vicarage in all Finland, in an impressive milieu. There you'll find fine restored buildings, exciting exhibitions and events, exquisite handicrafts as gifts, souvenirs or simply to enjoy. In summer it is further enhanced by a garden and handicraft workshops, and delicious food  is served in the restaurant daily all year round. I was lucky to go there with my blogger friends this summer. If you ever go to Mikkeli, you should definitely go there and taste their own toffee which is awesome!