PALM SUNDAY & EASTER FUN

Ensimmäistä kertaa sitten lapsuusvuosien haahuilin pajunoksien seassa ja kurkottelin parhaita oksayksilöitä, jotta voisimme Moonan kanssa askarrella muutaman oksan virpomista varten. Koko virpomishomma meni vähän niin ja näin, mutta jäipähän ainakin hauskat muistot! Lyhyesti homma meni näin: 

  • Pajunoksareissullamme kannoin sekä 2vee 4kk tyttäreni, hänen Ryhmä Hau hahmonsa (Vainu, Rolle ja Samppa), puutarhasakset sekä Plaston taaperokärryn lähes koko matkan, koska neitiä ei huvittanutkaan kävellä metsän reunaan asti. 
  • Kaikki parhaat pajunoksat oli jo viety ja hyviä oli jäljellä enää ihan korkeimmilla oksilla, joten roikuin (ei niin ketterästi) siellä oksien seassa, jotta saataisiin pari hyvää oksaa (Moona karkasi sillä välin sillan alle piiloon).
  • Kohta 1 toistui kotimatkalla + kourallinen pajunoksia
  • Pajunoksien askartelu oli sekä äidin että tyttären mieleen. Sulkien värin valinta tuotti vaikeuksia, mutta päädyttiin kuin päädyttiinkin ihan kelpo valintoihin ;) Moona pakotti isinkin mukaan (jolle askartelu ei ollut niin ykkösjuttu)
  • Kerroin Moonalle virpomisrutiineista, näytin netistä kuvia millaiseksi pääsiäisnoidaksi Moona voitaisiin pukea, ja harjoiteltiin virpomisvärssyä.
  • Moona ilmeisesti säikähti sanaa pääsiäisnoita eikä suostunut pukeutumaan noidaksi. Pukeutumisrulianssia säesti huudot 'En halua olla virpo!' 'Olen Moona!' 
  • Saatiin kuitenkin jonkunlainen virpomisasukokonaisuus päälle (+ toiseen poskeen yksi pisama ja toiseen 2,5)
  • Ajettiin mummulle ja papalle kokeilemaan virpomista pääsiäismunien varjolla, mutta varsinainen virpominen oli tilanteesta kaukana: Moona kurkki kadulla ohi kulkevia ja naapurissa muita virpomassa olevia lapsia talon nurkan takaa ;) Tilannekuva löytyy Instan puolelta 
  • Mummulassa sisällä ilo kuitenkin repesi irti kun saatiin annettua yhdet oksat mummulle ja papalle ja vaihtarina pari suklaamunaa

Tällainen oli meidän neidin ensimmäisen virpomispääsiäisen tarina :) 

BRIEFLY IN ENGLISH

Last Sunday was Palm Sunday and we did some Finnish Easter traditions with our daughter like decorating branches and dressing up as Easter witches. Our daughter did not quite understand the fun in all that which made the whole thing quite funny to mummy and daddy :)