THE SUMMERHOUSE BALCONY / "PLAY AREA"

Sain jo viime vuonna äidiltäni tehtävän sisustaa meidän perheen mökin parvi. Tänä keväänä sain vihdoin aikaiseksi suunnitelman luomisen. Sen perusteella haalin muutamia kamoja ja ennen juhannusta pistin yläkerrassa pienen hösselin aikaiseksi ja nyt alkaa olla valmista. Tehtävä ei ollut ihan helpoimmasta päästä, koska a) parvi on todella matala, b) "pakollisia" olemassa olevia elementtejä oli paljon, esim. 2x140cm runkopatjaa, 1 x 160cm sänky ja läjä yksittäisiä patjoja, c) seinäpinta-alaa ei ole juuri nimeksikään ja d) megaläjälle tyynyjä yms. vuodevaatteita piti saada säilytyspaikat. Parvella lähinnä nukutaan (nukkumapaikkoja vähintään 8) ja leikitään eli sen mukaan piti suunnitella toiminnallisuudet. 

Hahmottelin tilaan 4 erillistä aluetta, jotka nimesin inspiraatioidensa mukaisesti: Makkari / Bedroom, Mummola / Grandma's, Leikkipaikka / Play area ja Pesä / Nest. Alimmassa kuvassa näkyy parven pohjapiirros. Eli kuten näkyy, portaat tulevat keskelle parvea, parvella on vain yksi ikkuna ja yhdessä päädyssä on takan hormi.  Leikkipaikan ja Pesän reunat ovat auki mökin alakertaan.  

Mökki on rakennettu 2010-2012 pääosin isäni toimesta, eli itse mökki on uusi, mutta sisustuksessa on haluttu pitää linjaus, että sinne ei juurikaan osteta uutta, vaan hyödynnetään omista kodeista jo löytyviä ja ystäviltä ja tutuilta saatuja huonekaluja yms. Ja silti jo nyt muutaman vuoden jälkeen mökki tursuaa kamoja. Se kertonee, että ns. ylimääräistä kamaa löytyy yhdestä sun toisesta kodista ;)  Tätä periaatetta noudattaen parvella on hyödynnetty kaikkea omaa vanhaa kamaa ja vain muutamat tekstiilit ja valot ostettiin uutena täydentämään kokonaisuutta. 

Esittelen parven eri "alueet" muutamassa eri postauksessa. Tässä ensin esittelyssä "Leikkipaikka / Play area", joka toimii Moonan sänkynä ja leikkipaikkana. Tai noh, koko mökki tuntuu olevan Moonan yhtä leikkipaikkaaa, mutta tämä nyt on mietitty vähän niinkuin hänen omaksi pesäkseen :) "Sänky" koostuu neljästä eri patjasta, jotka on ladottu päällekkäin. Ne pysyvät melko napakasti paikoillaan ilman sen kummempaa kiinnitystä, koska seinän ja kaiteiden reunat ovat juuri sopivasti tukemassa joka puolelta. Mutta toki tällaisen voisi kasata muutenkin kunhan vaan kiinnittää patjat toisiinsa esim. jollakin köydellä. 

Päiväpeitteenä toimii Ellokselta tilattu Tamika pussilalakana. Sänky toimii myös vierastyynyjen säilytyspaikkana. Ne on päällystetty tyynynpäällisillä ja seasta löytyy myös koristetyynyjä. Pyöreä vaalean vihreä tyyny on meiltä kotoa ylimääräiseksi jäänyt pikkutyyny ja harmaa neulottu palmikkotyyny on itse tehty. Turkoosit puuvillasamettiset Ella tyynynpäälliset ovat Ellokselta

Parven rappusten yläreunan kaide reunustaa leikkipaikkaa. Siihen kieputin koristeeksi ja käteväksi valon lähteeksi Glödlampa valoköynnöksen, joka sekin on Ellokselta tilattu. Sängyn edustalla on turkoosi jakkara sekä häälahjaksi saamamme vanha kori, jossa on kiva säilyttää Moonan leluja ja kirjoja. Jakkaran olen ostanut aikoinaan kotiimme kierrätyskeskuksesta, jossa se oli kunnostettu ja maalattu turkoosiksi. Se palveli hyvän tovin kotonamme ympäri kämppää ja nyt jatkaa hommaa täällä mökillä. 

Mitäs olette mieltä tällaisesta parven nurkkauksesta?


BRIEFLY IN ENGLISH

I decorated our summerhouse's balcony this spring. There are 4 different areas in the balcony. The space is very low, it needed to have sleeping places for at least 8 people and it basically has no wall space so it created a few challenges for the decor.  The four areas can be seen on the simple floor plan for the balcony in the above pictures. I named them based on the inspiration feelings I had while planning the areas:  Bedroom, Grandma's, Play area and the Nest. I will present the four areas with their own posts here. The first one is the Play area shown in the above pictures. It is our daughters bed while we are at the summer house and at the same time a little play area for her. The duvet cover, the lamp on the fence and a few pillows are new, but everything else is something we have had lying around at home. What do you think of the end result?