THE SUMMERHOUSE BALCONY / "GRANDMA'S"

TÄSSÄ edellisessä postauksessa kerroin vähän taustoja meidän mökin parven sisustusprojektille. Nyt esittelyvuorossa on nurkkaus, jonka olen nimennyt Mummolaksi (=Grandma's). Inspis / nimi juontaa juurensa noista sinikukkakuvioisista peitteistä, jotka on viikattuna sängyn päällä. Ne ovat löytyneet saunamökiltä (joka oli jo tontilla ennen kuin aloimme rakentaa tätä mökkiä), eli tarkempaa perua niille en tiedä. Jotenkin ne kiehtoivat kuvioillaan ja halusin ne siksi säästää. Tässä nurkkauksessa kaikki tavarat ja huonekalut ovat omista nurkista löytyneitä tai sukulaisilta saatuja. Sänky ja yöpöytä on saatu sukulaisilta käytettyinä, taulu on mieheni sukulaisilta peritty, 'Let's stay home' taulu ja simpukkapiirrokset on itse tehty, ja peltirasia sekä rottinkiviuhka ovat kirpparilöytöjä, jotka kiikutin kotoa mökille. Tässä nurkkauksessa löytyy myös paljon minulle nostalgisia juttuja: 
Peilipöytä on minun oma vanha lapsuudenkodistani (se on aikoinaan ostettu paikallisesta antiikkiliikkeestä), päiväpeite on minun lapsuudenkotini oman huoneeni päiväpeitto ja se simpukkapiirros on lukion kuviksen tunnilla tehty. Jostain syystä olen sitä piirrosta säilyttänyt kaikki nämä vuodet. Muistan, että sitä oli kiva piirtää ja olin silloin kovin tyytyväinen lopputulokseen - ja vieläkin nuo sävyt miellyttävät. 

Jotta parven eri alueet olisi hieman rauhoitettuja omiksi tiloikseen, isäni nikkaroi katon keskikohtaan kiskon, johon kiinnitimme valkoisen verhon, jolla saa jaettua parven isoimman tilan kahteen eri "huoneeseen". Päivisin verhot ovat yleensä poissa käytöstä, mutta kun mökillä on yövieraita on eri makuupaikoille kiva saada näköeste, joka tekee omasta nukkumispaikasta edes hieman privaatimman. Ainakin tällaiselle pesänrakentajalle se toimii kivana elementtinä noin muutenkin - verho luo kivan tunnelman erilisistä pikku tiloista. Tilanjakajaverho näkyy toiseksi alimmaisesta valokuvasta. Siitä kuvasta saa myös jo vähän vihiä seuraavaksi esittelyvuoroon tulevasta nurkkauksesta nimeltään Makkari :) 

 

BRIEFLY IN ENGLISH

This is the second area I am presenting from our summer house's balcony. I call it 'Grandma's' because of the vibe I get from the stuff placed here.