FIRST STOP: VENICE BEACH

Ensimmäisten päiviemme ajan Californiassa tukipisteemme on Venice Beachilla Los Angelesissa. Paikka valikoitui oikeastaan Airbnb kämpän perusteella. Olimme kuulleet alueesta sekalaisia kommentteja. Kaikkea sen boheemista ilmapiiristä, cooleista pikkuputiikeista ja makeasta raffista ilmeestä alueen kodittomiin ja kaikenkirjavaan kansaan. Voisin sanoa, että odotuksemme ovat olleet aika realistisia ja aluea ja kämppä ovat olleet kuten ajattelimmekin. Me emme luonnollisesti liiku ulkona ilta-aikaan pienen lapsen kanssa, joten lähinnä silmiin on pistänyt päivisin kodittomien suuri määrä ja tietyin kohdin hieman ränsistynyt yleisilme. Muutoin fiilis on kuin elokuvissa. On palmuja kadun varsilla, vuoret näkyvät kaiken taustalta, meri on lähellä ja näkemistä on PAL-JON.

Emme ole kerinneet vielä tutustua alueeseen sen tarkemmin, mutta paikallinen Whole Foods on jo tullut tutuksi ja kuuluisalla Venice Beach Boardwalkilla kerettiin jo nopeasti käydä. Oltiin siellä aamuvarhaisella (koska jet lag), joten meininki ei varmasti ollut aivan kuten jonain aurinkoisena iltapäivänä. Mutta siellä oli makee fiilis jo heti aamusta. Skeittarit olivat jo valloittaneet skeittirampin ja surffarit odottivat laumoina vedessä päivän ensimmäisten aaltojen saapumista. Oli ihan pilvistä, mutta silti kirkasta, joka teki sellaisen erikoisen "valkoisen" yleisilmeen joka paikkaan mikä näkyy myös noissa kuvissa melko hauskasti. 

Ravintoloita ja kahviloita ja kuppiloita on kivannnäköisiä, mutta niissäkään ei olla vielä keritty juurikaan käydä, koska ollaan melko ahkerasti kierretty autolla etsimässä tulevaa kotiamme ja syöty matkalla missä lie. + Mikolla on tehty pieni kurkkuoperaatio eikä voi tällä hetkellä syödä juurikaan kiinteitä. Ainoastaan Whole Foodsin juustokakku menee alas ilman kipua ;) 

 

BRIEFLY IN ENGLISH

For our first week in California we are staying at Venice Beach Los Angeles. We had heard quite a lot about the area. Mainly that it is a little bit on the wild side and has a colourful hippy-kind-of feel to it. It has proven to be so, but we have had a good stay so far. We haven't had a chance to get to know the area better yet as we have mainly been driving in the OC are looking for apartments. But we did go to the famous Venice Beach Boardwalk on our first day. It was a cloudy day so everything looked all white.