A QUICK VISIT TO SANTA MONICA

Nämä ensimmäiset päivät Losissa ovat menneet erilaisia asioita hoidellessa, mutta samalla myös täysin siemauksin nautimme uusista paikoista, tutustumme eri alueisiin ja fiilistelemme uusia juttuja. Tänään käytiin asioilla Santa Monicassa, Venicen "naapurissa". Kun Mikko oli virastoissa pyörimässä niin me Moonan kanssa käväisimme Santa Monican rannassa. Santa Monica on selkeästi turistivoittoinen paikka, joka on huomattavasti siistimpi kuin Venice. Sielläkin kuitenkin silmiinpistävää on kodittomien määrä. Ihmisiä nukkuu penkeillä ja rantabulevardin nurmikolla. Äkkiä ollaan opittu, että Losi on kontrastien kaupunki. Hyvin toimeentulevat ja kodittomat soljuvat vierekkäin lähes joka paikassa. Oli vaikea selittää alle 3-vuotiaalle miksi joku nukkuu keskellä päivää ilman kenkiä nurmikolla tai miksi penkillä istuva nainen haisee pahalle. Moona näkee maailmaa ja oppii uutta täällä hurjaa vauhtia. Selkeästi pikkuneiti alkaa myös tarttua englannin kieleen. Hän toistaa omalla tyylillään tänkjyy kassan tädille kun me sanomme niin ja kyselee mikä on englanniksi omena ja mansikka ja koti. Mutta myös yllättävän rohkeasti välillä puhuu takaisin suomea, vaikka ei ymmärrä mitä toinen sanoo kun vieras täti tulee höpöttämään englanniksi, että oletpa sinä söpö tyttö ;) 

Santa Monicaan pitää mennä ajan kanssa katsastamaan paremmin Santa Monica Pierin Pacific Park ja fiilistelemään kaupungin rennon letkeää tunnelmaa. Uintirantana en lasten kanssa tänne suuntaisi, koska heti ensisilmäyksellä hiekassa näkyi lasinsiruja ja rannallakin hengaili kodittomia. Mutta on se vaan kaunis paikka. Juuri sitä palmupuiden siivittämää California meininkiä mitä näkee TV:ssä :) 

 

BRIEFLY IN ENGLISH

We visited Santa Monica briefly today as we were running errands there. This beach city is everything you see on TV about California lifestyle; people jogging on the beach boulevard, palm trees, huge beach, Santa Monica Pier with Pacific Park etc.