MUMS AND DAUGHTERS DAY IN SPECTRUM

Olemme onnekkaita sillä täällä samassa asuinyhteisössä meitä on pari muutakin suomalaista perhettä, eli meillä on täällä pieni vertaistukiverkosto olemassa. Toisessa perheessä on Moonaa vajaa vuoden vanhempi tyttö, ja tytöistä onkin nopeaan tullut kaverukset - ja äideistä myös <3. Se on tehnyt kotiäitipäivistä oikein mukavia! Tytöt ovat aika liikkiksen näköisiä kun täällä painelevat menemään yhdessä <3

Tänään päätettiin tehdä päiväretki lähiostoskeskukseen Spectrumiin. Sinne pääsee meiltä kävellen, mutta täällä kun kukaan ei kävele mihinkään niin olimme paikallisten mielestä varmasti melkoisia kummajaisia. Testattiin mennessä toista reittiä ja takaisin tullessa toista. Menoreitti kiersi melko lailla ja siinä mentiin motarin ali. Takaisintuloreitti oli hieman hasardi, koska se sama motari piti ylittää siltaa pitkin, jonne mennessä ei ollut varsinaisia suojateitä. Take your pick; pitkä reitti tai lyhyt ja vähän pelottava ;)  Kaipa mekin täällä jossain kohtaa vähän niinkuin pakon edessä käännytään Amerikkalaiseen tapaan mennä joka paikkaan autolla ;) 

Päivän retkikohteemme oli siis suuri ulkoilmaostari. Meillä on Suomessakin Moonan kanssa kotona ollessa monesti ollut tapana käydä ostosksilla ja kylillä yhdessä. Täällä se sujuu lasten näkökulmasta huomattavasti mukavammin kun tarjolla on lukuisia suihkulähteitä, joissa saa vilvotella jalkoja ja pärskiä vettä, karuselleja, juna-ajeluita, maailmanpyörää ja sen semmoista. Ädin näkövinkkelistä on mukavaa kun ravintolatarjonta on kattava, on kivoja kauppoja mitä silmäillä (jos tilanne lasten kanssa sen sallii) ja kiva keli ja nätit maisemat eivät haittaa myöskään. Olimme tänään Spectrumissa liikkeellä siis ystäväperheemme äidin ja hänen lastensa kanssa, eli tutkailimme paikkaa lapsien näkövinkkelistä ja paikka toimikin lasten kanssa hengailuun myös oikein passelisti. Tämän postauksen otsikko on hieman harhaanjohtava, koska mukana oli myös ystäväperheemme nuorimmainen miekkonen 10kk, mutta hän on niin rauhallinen tapaus, että lähinnä katselee tyttöjen ja äitien menoa. Precious. Sanoisin, että meillä tytöillä (ja pojalla) oli tänään kiva päivä :) 

 

BRIEFLY IN ENGLISH

We visited the nearby outdoor shopping mall Spectrum today. We've been there a couple of times before, but today was the first time we spent a half day there with the kids. We are lucky as we have a few other families here from Finland that are in the same situation as we are. They have also just moved here so we can share our experiences and do things here together. We were two little girls, one baby boy and two moms today checking out Spectrum - obviously from a child perspective. The girls loved the fountains, the carousel, the train ride and just running around. Overall it was easy to spend time there with children and I highly recommend visiting the place.