PRETEND CITY

Kun on kotona lapsen kanssa ja vielä maassa, jonka kieltä lapsi ei puhu on tärkeää keksiä lapselle puuhaa, joka on hänelle mieluista, ja jossa hän voi olla muiden lasten ympärillä leikkien parissa. Täällä Orange Countyssä Irvinen kaupungissa on lasten museo nimeltä Pretend City. Pretend City on on maailma minikoossa ja se on suunniteltu siten, että lapset voivat oppia leikin kautta miten oikea maailma toimii. Museo ei varsinaisesti ole museo, vaan lasten kokoinen minikaupunki, jossa voi oppia leikkien erilaisten arkisten puuhien parissa. Paikassa on mm. lasten kokoon suhteutettu kauppa, ravintola, satama, ranta, palo-asema, ja minikokoinen asunto. Me otimme paikkaan heti ensikäynnillä vuoden jäsenyyden, koska Moona tykkäsi kovasti paikasta ja siellä käydessä pystyy tarjoamaan lapselle erilaisia leikkikokemuksia kuin vain ollessa kaksin kotona tai puistoissa. Paikka on hieman vastaava kuin Helsingin Lasten kaupunki museo. Tosin Suomen versiossa keskitytään historian valossa kun taas Pretend City on lähempänä nykymaailmaa. Iso peukku tälle paikalle!

 

BRIEFLY IN ENGLISH

As I am home with our (almost) three-year-old I try to organise activities for our little girl where she can play and get new learning experiences. Pretend City is a great place to do that. Pretend City Children’s Museum is “the world in a nut-shell.” It is designed for children to learn how the real world works. The museum is a child-size interconnected city built with rich educational intention, where children can assume various real-world roles. We took the one-year membership right away on our first visit as Moona loved the place and I plan to take her there every week to learn and play.