ARTS DISTRICT LA

Los Angeles on mielestäni todella vaikea kaupunki vierailla. Sen vierailuun löytyy satoja ja tuhansia oppaita ja vinkkejä lehdissä ja koosteita blogeissa, mutta mikään opas ei auta siihen, että kaupungin eri osat ovat hyvin erillään toisistaan ja niiden välillä liikkuminen vaatii auton ja monesti pitkiäkin ajomatkoja - etenkin jos sattuu jäämään jumiin johonkin Losin kuuluisista ruuhkista. Aion tehdä jossain kohtaa ihan erikseen omankin koostepostaukseni minun Losin vierailuvinkeistä, mutta keskitytään tällä erää taas yhteen pieneen osaseen; Arts Districtiin.

Arts District sijaitsee Los Angelesin Dowtownin kupeessa. Sinne mennessä on hyvä tiedostaa, että ihan Arts Districtin kupeessa (oikeastaan Downtownin ja Arts Districtin välissä) on pahamaineinen Skid Rown alue, joka kannattaa kiertää kaukaa. Sitä on kutsuttu kodittomien kaupungiksi keskellä Losia. Kannattaa siis vähän katsella Google Mapsia ja hälytyskellot soida jos ei enää näy sellaisia hienoja seinämaalauksia vanhojen teollisuusrakennusten kyljessä ettei vaan harhaudu Skid Rown puolelle. Arts Districtin alue on melko pieni, mutta sitäkin mielenkiintoisempi. Siellä on Losille epätyypillisen vähän ihmisiä - ainakin sellaisena päivänä kun siellä ei ole mitään tapahtumaa. Alue on tällaiselle visualistille todella herkku paikka ihastella ja kuvata lukuisia maalattuja seiniä, stylejä putiikkeja ja ravintoloita. Arts District sijoittuu vanhalle teollisuusalueelle ja sen luonne löytyykin vanhojen varastorakennuksien uusiokäytöstä. Rähjäiset varastorakennukset ovat saaneet seiniinsä upeita maalauksia ja sisäänsä trendikkäitä putiikkeja, gallerioita, panimoita ynnä muita. It makes gritty look pretty. Alue huokuu luovaa energiaa, joka on aika tarttuvaa. Tykkään. 


Arts Districtin parhaat

Kivoin kauppa: Poketo (Lue mun postaus siitä TÄÄLLÄ)
Käymisen arvoinen kauppa: The House of Woo
Kiehtovimman näköinen kahvila: Blacktop Coffee
Raikkain ravintola: Café Gratitude (Lue mun postaus siitä TÄÄLLÄ)


BRIEFLY IN ENGLISH

Arts District in Los Angeles is situated next to Downtown, or actually to be more precise, next to Skid Row. Skid Row has been described as a homeless town in the middle of Los Angeles. So not the nicest of neighbourhoods. But if you stick to the Arts District area, you'll be good and you'll enjoy the creative energy of the very visual neighbourhood. The area is full of old warehouses and is very industrial-inspired. It's walls are covered with beautiful street art and the old warehouses have been filled with galleries, studios, coffee houses, stores and restaurants. The area dares to make gritty look pretty.

Best of Arts District

Best store: Poketo (Read my blogpost about it HERE)
Store worth visiting: The House of Woo
The most intriguing looking coffee house: Blacktop Coffee
The freshest restaurant: Café Gratitude (Read my blogpost about it HERE)