SURF WATCHING AT HUNTINGTON BEACH

Etelä-Kaliforniassa Los Angelesin alapuolella sijaitsee USA:n surffipääkaupunki Huntington Beach. Siellä pidetään mm. vuosittaiset U.S. Open Surfing -kilpailut ja pääkadulla on Surfing Walk of Fame - tähtiä maassa aivan kuten Hollywoodissa show busineksen edustajille.

Huntington Beachilla meno on rento ja surffikulttuuri tuntuu ja näkyy koko kaupungissa. Surffareita näkyy tietysti pitkin Kalifornian rantoja missä tahansa, mutta jos haluat varmimmin nähdä surffareita in action niin suuntaa Huntingtonille. 

Surffaajien katselu missä tahansa on mukavaa puuhaa, mutta se on eritoten huippukiva aktiviteetti Huntington Beachilla. Huntington Beach pieriltä näkee hyvin sen vieressä parveilevat surffaajat ja jopa melkein kuulee mitä he keskenään puhuvat jos tuuli osuu sopivasti ja olet juuri hyvillä kohdilla. Siinä surffaajien vedessä hengailussa on jotain tosi kiehtovaa. Mihin aaltoon kukakin päättää lähteä ja millaisia kiekuroita kukin päätyy tekemään. Tämä aktiviteetti sopii myös lapsille, ainakin meidän Moona jaksaa katsella surffareita pitkät pätkät. Hän ei kuulemma itse kuitenkaan vielä uskalla lähteä surffaamaan ;) Ja äitihän jaksaa myös katsella - ja kuvata. Kivaa puuhaa siis koko perheelle. Suosittelen osaksi travel plania etelä-Kaliforniassa! 

 

BRIEFLY IN ENGLISH

One fun thing to do in California is surf watching. In the Orange County area the place to do that is Huntington Beach - Surf City USA. It is a real surfing "capital" and the surfing culture can be seen all over town. For example there is a surfing Walk of Fame and Surfers' Hall of Fame, both directly across from the Huntington Beach pier. On a normal day, the best view to watch surfers is from the pier as you can almost hear the nearby surfers talk to each other. The U.S. Open of Surfing is also held there during summer time. 

Watching surfers is a fun activity to brighten up any day - I highly recommend to add it to you itinerary when touring in southern California :)