VENICE CANALS IN LOS ANGELES

En kestä miten ihana alue tämä Venicen kanaalit on! Ne sijaitsevat Los Angelesissa Venicen kaupunginosassa. Ja hei, kanaalit ovat ihan kävelymatkan päässä Abbot Kinney Boulevardilta, joka on edelleen lempikatuni Losissa. Eli täydellinen Venice päivä onkin jo siinä katettuna jos tekee kävelykierroksen ensin kanaaleilla ja suuntaa sitten Abbot Kinneylle vähän ihastelemaan lisää rentoa tunnelmaa, tekemään pikkukivoja löytöjä ja vaikkapa johonkin kadun kivoista ravintoloista syömään. Tehtiin tällainen setti juuri eräänä viikonloppuna - ja toimii! 

Yli 100 vuotta sitten, herra Abbot Kinney keksi hullun idean rakentaa Amerikkaan oman Venetsian. Mitään gondolieerejä et täällä kylläkään näe, koska varsinainen Venetsia paikka ei ainakaan enää ole, mutta kanaalit ovat tallella. Sen varret ovat täynnä toinen toistaan hurmaavampia monen kirjavia asuntoja. Kanaalin reunat ovat kävelypolkuja, jotka ovat vapaita kaikille ja sieltä löytääkin paljon pällistelijöitä ja ihastelijoita etenkin aurinkoisena päivänä. Alue on rauhallinen eikä siellä näe samanlaista menoa ja meininkiä kuin esimerkiksi Venicen rantabulevardilla. Kanaaleilla on todella lungi meno. Venicen kanaalit ovat meiltä vielä kokematta kesäaikaan eli suuntaamme sinne siis uudemman kerran kun kesä koittaa Losissa.

Varoitus; käynti kanaaleilla aiheuttaa suurta asuntokateutta! Minä tosin en osannut päättää, että kadehdinko enemmän sitä über modernia kantikasta taloa isolla omalla poolilla vai sitä vähän romanttisempaa pientä mökkimäistä rakennusta vai sitä kirkkaan keltaista ökytaloa vai sitä boheemia pientä asuntoa isoilla terassille avautuvilla ikkunaovilla. Siinäpä riittää pohdittavaa seuraavallekin kerralle ;) 

 

BRIEFLY IN ENGLISH

I can't bear how beautiful the Venice Canals in Los Angeles are! And they are just a walking distance from the lovely Abbot Kinney Boulevard. My dream day is to have stroll in the canals and then move on to have lunch at one of the lovely restaurants at Abbot Kinney.  The charm of the canal life is the laid back and calm atmosphere in these beautiful surroundings. Warning: visiting the canals can cause some severe house envy!